ARCADIA
Garanterat bra urval

Genom Arcadia kan vi erbjuda Guld prisbelönad 2016 Arcadia premium Koroneiki olivoljan från Methoni i Kalamata regionen i Södra Grekland. Arcadia Premium Koroneiki olivolja har sina aromatiska smakegenskaper – Robust, intensiv och fruktig med inslag av peppar och välutvecklade undertoner av citrus.

Den anses än idag av många experter vara den bästa!

ELLA´S
Varor att lita på, till ett bra pris

Ella´s står för attraktiv prisvara och är ett smart val för den prismedvetna kunden. Ella´s produkter står ut för sin renhet och autentiska smak. Arcadia Food Group, med högsta standard för alla produkter, lanserar Ella´s.

OIL TREE

OIL TREE är en helt ny produkt som inte kan jämföras med något annat på marknaden. Vi har forskat under en lång tid för att ta fram en produkt för den som är nyfiken på alla de smaker och nyanser som finns att upptäcka i oljans värld.

Oil tree funkar till stekning, wokning och är idealisk till sallader, marinader och kalla såser. Oil tree innehåller OMEGA 3 och oliv polyfenoler. Oliv polyfenoler ger växter, frukter och bär deras vibranta färger samt bidrar till deras biterhet, smak och arom.

 • Råd för längre hållbarhet i fritösen!
  * Filterera frityroljan om den innehåller restprodukter.

  * Sänk temperaturen i fritösen när du inte använder den.

  * Sätt alltid på locket när du inte friterar.

  * Komplettera med ny frityrolja då och då.

 • Nu har vi lanserat Stekar´n oljor 10 liters serie FRITYROLJA, SÅSBAS & MATOLJA i hela långa Sverige.

  Stekar´n oljor är kökets bästa vän, idag har Stekar´n mer än tusen restauranger i Stockholm. Arcadia Food Group fokus är att hjälpa grossisterna med nya idéer för att få snurr på försäljningen.

  -Hör av dig som restaurangägare eller grossist så kan vi ordna fram en offert som passar er.

 • Forskningen om korta eller långa fettsyror
  Att äta fett är nödvändigt för att vi ska må bra – men vilken sort ska man välja? Vi reder ut vad som är bäst för kroppen.

  Sen 1950-talet har vi lärt oss att fett gör oss feta och ökar risken för hjärt-kärlsjukdom – Särskilt mättat fett som finns i grädde, smör, ost och feta charkvaror.

  Men på 2000-talet har det kommit en rad studier som pekar på att mättat fett inte är så skadligt som man tidigare trott.

  Idag väger man in hur långa eller korta fettsyrorna är, säger professor i medicinsk och fysiologisk kemi i Lund.

  Mättat fett med korta eller långa fettsyror som finns i t.ex. smör – är lättare för kroppen att ta upp. Medan långa som inte finns i t.ex. bacon – cirkulerar längre i blodet som blodfetter och är därför sämre för hjärta och kärl

  ”DROTTNINGEN” av hälsosamma fetter är olivoljan, som är central i den så kallade Medelhavskosten. En kost som även innehåller mycket nötter, fibrer, grönsaker och fisk.

  I många studier kopplas olivoljan ihop med bättre hjärthälsa och en sund vikt.

  Medelhavs kosten är den mest dokumenterat hjärtskyddande kosten, säger professor i klinisk kardiovaskulär forskning vid Lunds universitet.

  Den är fettbalanserad – inte fettsnål.

  Hur mycket fett ska man då äta?

  Fett är väldigt rikt på kalorier, så äter vi fett i för stora mängder går vi upp i vikt, säger professor som forskar om aptitregelring.

  Fett ger i grunden starka mättnadskänslor. Men mättnadskänslorna kan störas om vi samtidigt äter socker eller andra snabba kolhydrater eftersom dessa stimulerar aptiten. Sockret kan ”lura” oss att äta för mycket fett. Även salt kan trigga aptiten, men inte lika effektfullt som socker.

  Här sätter vi betyg på våra vanligaste fetter i maten:

  OLIVOLJA – skyddar hjärtat
  • Innehåller: Olja från pressade oliver.
  • Näringsinnehåll: 100 gram, som ger 884 kcal, innehåller 100 gram fett varav 10 gram mättat, 75 enkelomättat och 15 fleromättat.
  • Kommentar: Oljan som i studie efter studie visar hjärtkärlskyddande effekter. Den är lätt att förbränna och rik på polyfenoler som är en antioxidantgrupp. Extra virgin allra bäst.
  • Passar bäst till: Bra att steka i, tål dock inte för hög temperatur. God i dressingar eller som den är över en sallad. Funkar också fint i bakning.

  OLIVE TREE – Hälsosam olja
  • Näringsinnehåll: gram, som ger 884 kcal, innehåller 100 gram fett varav 11 gram mättat, 64 enkelomättat och 28 fleromättat.
  • Kommentar: Oljan som i studie visar hjärtkärlskyddande effekter. Den är lätt att förbränna och rik på polyfenoler som är en antioxidantgrupp och Omega 3. Olivee tree en hälsosam salladsolja.
  • Passar bäst till: Bra att steka i, tål dock inte för hög temperatur. God i dressingar eller som den är över en sallad. Funkar också fint i bakning.

  SOLROSOLJA
  • Innehåller: Olja som pressats ur solrosblommans frön.
  • Näringsisinnehåll: 100 gram, som ger 900 kcal, innehåller 100 gram fett varav 11 gram mättat, 23 enkelomättat och 66 fleromättat.
  • Kommentar: Var sparsam med den eftersom den innehåller väldigt mycket omega 6.
  • Passar bäst till: Dressingar, kalla såser samt matlagning. Neutral smak.

 • Arcadia Extra Virgin olivoljor är de finaste av oljor och kommer från den allra första pressningen av oliverna. För att få heta Extra Virgin måste oljan ha en syrahalt som understiger 0,8 % . Arcadia extra virgin olivoljor är pressade från grekiska oliver och har en syrahalt under 0,5%.

  Njut av Ella´s grekisk olivolja varje dag. Välmåendet får du på köpet.

 • Olivoljan är pressad från olivfrukten och och innehåller därför en del fruktvaxer. Om olivoljan förvaras för svalt kan fruktvaxerna stelna och bilda kristaller i oljan. Man ser ofta framförallt vintertid att många oljor i butikshyllorna kan vara grumliga av kalla fruktvaxer. Oljans kvalitet påverkas inte av detta. Förvara oljan i rumstemperatur i några dagar så ”smälter” den igen.

 • Olivolja mår bäst av att förvaras med stängd kork, mörkt och i en temperatur runt 15 grader celcius. Starkt solljus eller för hög värme och syre gör att oljan tappar i kvalitet fortare. I moderna kök är det dock ovanligt med förvaringsutrymmen med den temperaturen.

  Vi rekommenderar därför:

  • Undvik att ställa oljan i direkt solljus. I det vanliga skafferiet fungerar utmärkt.

  • Ställ inte oljan i kylskåpet. Det är inte skadligt för oljan att ”frysa” men det är inte bra att plocka in och ut och om den klumpar sig helt blir den svår att använda.

  • Och sist men inte minst använd oljan! Olivolja är en fantastisk olja med många goda egenskaper som går utmärkt att använda i all sorts matlagning och som smaksättare i den färdiga maten eller på mackan. (Den är till och med god på glass!!!) Prova dig fram och njut!